Rooi Verbeeldt – 17 en 18 juni

Het festival Rooi verbeeldt van 17 en 18 juni staat inmiddels stevig in de steigers. Op 17 juni organiseren Roois Kultuur Kontakt en Roois Cultureel Erfgoed het Erfgoed Cultuur festival, een van de onderdelen van Rooi verbeeldt. De organisatie heeft inmiddels de toezegging van 12 mooie locaties en van diverse muzikanten, koren, schrijvers, dichters, dansers, schilders, beeldhouwers, fotografen, verhalenvertellers, ontwerpers, filmmakers enz. Zij staan te popelen om Sint-Oedenrode op 17 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur te laten bruisen. In totaal zullen er zo’n 400 mensen meedoen die dag. Een reactie van deelnemers: ‘Eindelijk gebeurt er weer eens wat in het dorp. Wij treden natuurlijk graag op!’

Het festival van 17 juni vindt grotendeels plaats in of bij prachtige historische panden. De panden openen hun deuren om het publiek te ontvangen en te verrassen met een mooi cultureel aanbod. Zo heb je twee in één klap: cultuur en erfgoed. Kom luisteren naar een koor in het voormalige gemeentehuis en naar een band in de gerenoveerde Melkfabriek op de Lindendijk. Geniet van de beelden in de tuin van het Paulusgasthuisje. En misschien wil je meedoen met een bloemen- of schrijfworkshop in het Oude Raadhuis op de markt, swingen bij een band die daar optreedt, luisteren naar verhalen of gedichten, genieten van een poppenkast, aansluiten bij een erfgoed-rondwandeling, de Knoptoren beklimmen of genieten van bijzondere exposities en mooie historische films?

Het definitieve dagprogramma is bijna klaar. Natuurlijk wordt er afgestemd met Muziekvereniging Meierijstad die ’s avonds een geweldig promsconcert organiseert bij De Helden van Kien. En met de organisatie van Pop&Colour, het inmiddels bekende festival dat op 18 juni op diezelfde locatie plaatsvindt. Nieuwsgierig? Houd de website Rooiverbeeldt.nl in de gaten. En: noteer in ieder geval 17 en 18 juni in je agenda. Want dan ben je meer dan welkom en ga je bewonderen, verwonderen en genieten.