Fabriek Magnifique

MUZIEKVERENIGING MEIERIJSTAD BIJ FABRIEK MAGNIFIQUE 

In het weekend van 5, 6 en 7 juli zal in Veghel weer het tweejaarlijkse festival “Fabriek Magnifique” plaatsvinden. Fabriek Magnifique is hét podium voor muziek, dans, theater, beeldende kunst en film, voor en door inwoners van Meierijstad, met culturele verrassingen verspreid door heel Veghel. Op zondag 7 juli, zullen de slagwerkgroep en het harmonieorkest van Muziekvereniging Meierijstad te zien en te horen zijn tijdens dit gratis toegankelijke festival.  

Slagwerkgroep 

Aansluitend aan het gratis inloopontbijt, dat van 8:45 uur tot 9:15 uur zal plaatsvinden in het Julianapark, zal de slagwerkgroep van Muziekvereniging Meierijstad te horen zijn in de Kiosk in datzelfde park. 

De slagwerkgroep neemt u o.a. mee op een muzikale reis door Afrika en Noord-Amerika. Met nummers als Jungle Jam, The Entertainer en Ritme Suave. Daarnaast zullen zij ook enkele bekende stukken zoals Europapa van Joost Klein en Sky full of stars van Coldplay ten gehore brengen. Heel speciaal is het stuk Echo Again. Dit is het eerste zelfgeschreven stuk van Sjoerd Ketelaars, één van de leden van de slagwerkgroep. Vanaf 2021 staat de slagwerkgroep o.l.v. hun enthousiaste dirigent Marcel van Wensen.  

Harmonieorkest  

“De reis om de wereld in 80 dagen” is een bekende avonturenroman van Jules Verne. Het verhaal volgt de Engelsman Phileas Fogg en zijn butler Passepartout in hun epische reis rond de wereld.  

Otto M. Schwarz heeft dit verhaal omgezet in een spannend muziekstuk voor orkest. Het resultaat is een prachtige compositie in de stijl van filmmuziek. Een boeiende combinatie van literatuur en muziek. 

Zondagmiddag 7 juli om 15:15 uur, zal het harmonieorkest, onder leiding van hun dirigent Hans van der Velden, dit muzikale werk ten gehore brengen in het Julianapark, op het AA podium.  

Het muziekstuk zal worden aangevuld met bekende werken, die de sfeer uit de verschillende landen nog extra zal benadrukken. Denk daarbij aan muziek uit de Fata Morgana (Efteling), die de Oosterse sferen laat herleven, Onder het geluid van de klokken van de Big Ben, maakt het orkest een muzikale reis rond de wereld. Van London, naar India, via China naar Amerika en weer terug naar London. Vertelster Sonja van den Heuvel van Bibliotheek Meierijstad neemt u mee in dit spannende muzikale verhaal voor jong en oud!