Slagwerkgroep

De vereniging heeft een groot assortiment aan zowel melodische als ongestemde instrumenten. O.a. marimba, xylofoon, snaredrum en bongo's. Dit zorgt voor veel variatie in de muziek en voor de leden.

Met onze eigen bakwagen hebben we de juiste middelen om overal onze optredens te kunnen verzorgen. Dit varieert van een 'Jumbo Muziek Festival' waar we meerdere keren een eerste prijs hebben gehaald, tot carnaval optredens in Veghel, Sint-Oedenrode en Eerde.

Maar we doen ook mee met concourswedstrijden om ongeveer eens in de 4 jaar ons niveau te laten beoordelen.

Tijdens de fusie in 2018 zijn de slagwerkgroepen van Nijnsel en Eerde samengevoegd. Daar is een gezellige groep uit ontstaan van ongeveer 15 slagwerkers.

Vanaf 2021 staat de slagwerkgroep o.l.v. dirigent Marcel van Wensen. Marcel is een jonge, zeer ervaren en gedreven dirigent die is afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Hier heeft hij o.a. zijn Bachelor Slagwerk en zijn Master of Music behaald met specialisatie Slagwerk en Elektronica.

Met deze nieuwe aanwinst is de slagwerkgroep helemaal klaar om verder door te groeien en prachtige concerten te verzorgen!

De slagwerkgroep repeteert op maandagavond van 19.30u tot 21u in 'De Brink' in Eerde.